ミナンカバウの踊り (Minangkabau Dance)

During my first spring semester in Waseda University, I took several Japanese class. Yeah, but please don’t think that I have good ability in Japanese now. It’s still very very poor.

In one subject, named Me: Japanese Style 1 (日本語で語るわたしレベル1), we were required to make some writings (作文). The topics were about self introduction (自己紹介), hobby (趣味), experience in your country (国の経験), and your comment about the class (このクラスはどうですか?).

Here, I want to post my writing about the experience in my country, Indonesia. Indonesia couldn’t be told only in one writing. Then I choose cultural theme. Since I’m Minangkabau people, and I only know much about Minangkabau, so I wrote about Minangkabau. Again, Minangkabau is too large to write in one writing. Therefore, I wrote about the dance, since it’s one of my interest.

What I wrote in that writing was related to my experience in Unit Kesenian Minangkabau. It couldn’t explain Minangkabau dance in detail, but I’m sure that it could introduce part of Indonesian culture. I was so happy that at the end of the semester I could show them the video of Tari Piring. 🙂

(I post the screenshot of my writing since WordPress doesn’t support Furigana. If I post it using Kanji, I was afraid several people couldn’t read them, including me, hihi… Click the image to enlarge. And please let me know if you need translation :P)

Page 1
Page 2
Page 3

Advertisements

15 thoughts on “ミナンカバウの踊り (Minangkabau Dance)

    1. Oh ituuu. Kan aku tunjukin video yg pake aksi injak-injak kaca itu (video pagelaran Lustrum 7 UKM Mei lalu), trus mereka cuma terpukau *caelah*; trus bilang sugoi; trus nanya gimana caranya bisa gitu, ga luka apa, blablabla; trus karena mesti jawab pake bahasa Jepang, aku ga bisa jelasin, haha; trus waktunya abis; trus selamat lah saia dari pertanyaan-pertanyaan. 😀

  1. ho.. bgitu ya ni.. hiksu.. 😦
    kirain bisa belajar dari video..

    oiya ni, kemaren dpt cerita dari mama, katanya dulu waktu pertemuan orang tua mahasiswa if thn 2005, dia ketemu sama ibu2 dari bukittinggi juga dari baso.
    ibu itu kenal dgn keluarga dari papa.
    mama uni dari baso bukan? kalo iya, jangan2, jangan2, kita masi saudara.. 😦
    kalo saudara, brarti, brarti, kita tidak bisa,.. 😦
    ahehe 😆

    oiya lagi, selamat idul fithri ya uni, mohon maaf atas semua kesalahan..

  2. ka rei,^^

    permisi, saya sudah membaca semua posting kaka,
    um saya butuh info mengenai beasiswa ke Jepang ka…
    Saya punya keinginan besar untuk menggali ilmu di sana, saya sedang berusaha mengumpulkan sebanyak-banyaknya informasi mengenai beasiswa untuk kesana.
    Tapi, saya masih butuh lebih banyak informasi mengenai kebutuhan untuk hidup di jepang, bisakah membantu saya ka?,

    mohon untuk infonya ya ka,..saya butuh guru untuk bertanya
    email saya,
    kitchen.princess@ymail.com

    sebelumnya saya minta maaf merepotkan, dan terima kasih

  3. Asslmkum. Saya baca perjuangan dari awal kaka untuk ke jepang. and oww bikin saya merinding ka, gatau juga kenapa saya merinding+terharu yang jelas saya kagum deh buat perjuangan kaka. Sebenarnya saya juga punya impiaaaan yang sangaaat besar untuk kesana. Tapi saya udah down duluan dengan kemampuan saya yang gada apa-apanya. Sukses yah buat kaka 😀 thanks udah share pengalaman nya 🙂

  4. Assalammualaikum Ni Reisha. perkenalkan uni. namo: Pejer (Fajriah), ukm 09, kimia 09
    baru baca posting uni yg ini. sangat menarik 😀
    di tulisannya, pejer cuma tau ada anak daro yg bernama Nurul sm marapulai bernama Gerry :p
    pejer numpang follow postingannya uni ya 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s