Carving Life with Letters

…menyampaikan pemikiran dan isi hati saat lidah tak mampu berkomunikasi…

3 Days Escape from Tokyo

Hello my lovely blog, long time no see😀 Just a quick update, which I take from a report I wrote for 母と学生の会. Jadi ceritanya minggu lalu, tepatnya tanggal 23-25 Oktober 2010, saya ikut trip, menjelajah Jepang bagian barat. Menjauh dari hiruk pikuk dan sibuknya kota Tokyo, hehe. Kalau saya tulis cerita lengkapnya, plus foto-fotonya, kepanjangan ntar postingan saya, dan ujung-ujungnya ga ada yang baca, hehe. Di report-nya ga saya masukin foto. Tapi special *tsaaah* di postingan ini, saya masukin foto dikit deh. Here we go…


Title (タイトル)       : 3 Days Escape from Tokyo
Name (お名前)        : Reisha Humaira (レイシャ フマイラ)
Nation (国名)          : Indonesia (インドネシア)
University (大学名)  : Waseda University (早稲田大学)

Last month, a friend told me that there is a trip to Gifu at the end of November. That time, I didn’t think joining that trip because I thought I would be busy with my courses and my master admission in my campus. But several days later, I changed my mind. I just thought that I wanted to have 旅行😀

Shinkansen Asama

The day came, I went to Tokyo station early in the morning. Then we got on Shinkansen Asama to Ueda Station at Nagano. It was my first time to ride Shinkansen in Japan since I came to Japan on April 2010. Great.

Yellowish and Reddish

On the way to Hidatakayama, I saw hills outside. Just ordinary view, because my hometown in Indonesia is also surrounded by hills and also mountains. But when I saw hills with yellowish and reddish leaves, I was really excited. That was one thing that I couldn’t find in Indonesia since Indonesia is tropical country.

Shirakawago

First day, we visited Hidatakayama and Shirakawago. I really like Shirakawago. When I saw a photo frame that contained Shirakawago’s picture on winter, I thought it would be great seeing Shirakawago on winter. I was surprise seeing the thick houses roof. It reminded me to several traditional houses in Indonesia which roof are made from fibre of palmtree.

Tojinbo Cliff

Second day, we visited Wajima, Noto, and Tojinbo. It was my first time seeing cliff in the shore of sea of Japan. Really beautiful. Having lunch at a restaurant at Noto Peninsula was also great. I sat close to the window so I could enjoy the scenery when I had my lunch. Tojinbo cliff also nice, but maybe it would be more beautiful if it was sunny.

Performance

At night, we stayed at Japanese style hotel. Great and really really excited. I’ve never experience it before. We also wore Yukata, which was also my first time. The food was reallyいっぱい. I also really enjoyed the presentation time, watched everyone doing performance to introduce their country. And I was also really happy I could dance there, introduce one dance from my hometown, West Sumatra.

Kenrokuen Garden

The last day, we had city tour in Kanazawa eventhough it was rain. We visited Kanazawa Gold Leaf, Kenrokuen Garden, Omicho Market, and Nagamachi Samurai House District. And at night, we backed to Tokyo. Backed to the real life. Felt like I didn’t want to back, I still want to have trip ^^v

After arriving home, I realized that I was really lucky joining that trip. The places we visited are great, and it would be difficult if I tried to go there by myself, and of course would be more expensive. Met really kind 母, new friends from various countries, ate various foods are also great moments. I hope I could join another trip with 母と学生の会 later.

みなさま、どうもありがとうございました🙂

19 responses to “3 Days Escape from Tokyo

  1. paw Sunday, 31 October, 2010 at 12:21

    Wah seru.. Btw uni, mgkn maksudnya 23-25 oktober kali ya?😛

    • reiSHA Monday, 1 November, 2010 at 20:18

      Iya paw. Udah disorientasi gini saya, haha.. Thanks, udah dibenerin😀

  2. Amelya Afryandes Sunday, 31 October, 2010 at 20:34

    Assalamualaikum kak,,,,

    asik ya kak,,,bisa belajar di jepang,,,
    jepang negara impian meL dari dulu kak,,,
    *tapi masih blom rejeki kesana kak,,,*_*
    kakak urang awak juo yoo,,
    nemu blog kakak dari fb,,tadi pagi,,,hehehe

  3. Amelya Afryandes Sunday, 31 October, 2010 at 20:59

    ooh iya,,,itu tanggalnya november 2009 ato oktober 2010 kak???

    • reiSHA Monday, 1 November, 2010 at 20:19

      Oktober, sudah diperbaiki..

  4. Zakka Monday, 1 November, 2010 at 02:17

    Wezebedeh… ada performance segala…

  5. uchenk Tuesday, 2 November, 2010 at 20:08

    wah, kalo jalan2 jan lupo pakai tabir surya uni, biar kulit indak marasiang..

  6. masukitb Friday, 5 November, 2010 at 01:18

    Halo,

    Salam kenal. Kami menemukan blog kamu ini, setelah menelusuri tautan, dari salah seorang sahabat blogger. Kebetulan, kami memang ingin menyapa mahasiswa dan alumni ITB, yang biasa berbagi rasa dan ilmu di media daring ( blog) maya.

    Kami dari masukitb.com, ingin mengajak blogger yang sedang atau pernah menjadi warga Kampus Ganesha, untuk membagi pengalamannya, bisa berupa artikel teks, foto, bahkan video, seputar kehidupannya, selama belajar di Kampus Ganesha.

    Masukitb.com adalah tampilan kehidupan Kampus Ganesha ITB, wadah bertanya, berdiskusi, dan berinteraksi, antara para mahasiswa atau alumni ITB, dengan para pelajar SMU dari seluruh Indonesia, yang berminat menjadi bagian dari komunitas ITB. Kami memahami, bahwa banyak sekali yang berminat menjadi warga kampus Ganesha, dan semoga media maya ini, bisa mengurangi kasus salah jurusan, serta membuat siswa SMU lebih mempersiapkan diri, dengan segala dinamika pembelajaran, di Kampus Ganesha.

    Terima kasih banyak, atas kesediaan Kamu untuk berbagi dengan para pelajar SMU se-Indonesia, semoga kebaikannya bisa bermanfaat untuk semua.

    tim masukitb.com

  7. AisahJ Wednesday, 17 November, 2010 at 00:05

    wah, ka rei emang hebat…..(sugooi)!
    oya, perkenalkan namaku Aisah, boleh panggil icha, atau A.J..
    hehe yang mana-mana aj boleh..aisah masih SMA dan ingin melanjutkan D2, S1, dan InsyaAllah seterusnya…..(belajar ga ada matinya, tuntut ilmu hingga negeri jepang!haha)
    berawal dari keyword ‘monbukagakusho tahun 2011’ aku nemuin curhatan-curhatan
    k3 di wordpress, ‘how inspirating!’. Aku jadi semakin bersemangat
    nge-blog, dan pastinya ngejar beasiswa monbunya juga.
    aisah juga bersyukur Allah telah mempertemukan sumber-sumber terpercaya
    baik untuk link ke monbunya juga ke jepangnya..
    maaf ya, banyak ngomong nih, habis aku seneng banget dengan wordpressnya k3..
    jadi ga sabar nunggu April😀

    Ganbatte Kudasai!

  8. willyafurqan Saturday, 27 November, 2010 at 14:22

    wow.. nice picts ni reisha… Japan seems lovely to me.. hope i could go there..😀

    • Asop Sunday, 28 November, 2010 at 18:14

      I want to go there!!😀

  9. ardy Sunday, 28 November, 2010 at 10:55

    Wah jadi pengen kesana saya mba….
    Pemandangannya keren2

  10. Ufra Neshia Tuesday, 7 December, 2010 at 12:12

    Assalamualaikum, kakak. Nama saya Ufra Neshia, panggil saja Ufra atau Nesi. Saya siswi kelas 2 SMA Boarding di Banda Aceh. Sejak dulu saya ingin sekali dapat beasiswa ke Jepang. Minat saya pada pelajaran eksak terutama matematika dan fisika, juga komputer dan pelajaran bahasa seperti Jepang dan Inggris. Karena itu saya tertarik dengan jurusan Information Engineering. Saya ingin ambil beasiswa Monbukagakusho program S1 atau D3. Apa kakak bisa mengenalkan saya pada seseorang yang sedang atau pernah mengambil program s1 atau d3 Monbukagakusho? Karena saya ingin berdiskusi dan meminta sarannya. Terima kasih atas bantuan kakak.

    • reiSHA Monday, 27 December, 2010 at 07:31

      Waalaikumsalam. Coba cari grup di FB yang isinya anak2 Monbusho undergraduate.

  11. desi Saturday, 18 December, 2010 at 16:06

    asslamualaikum…
    salam kenal mb sha..
    waahhh…seneng bgt euy…
    aq cemburu, aq pengen bgt s2 ke jepang sha
    insy..aq mo coba ikutan 2011 besok
    mohon doanya ya..hehe..

    boleh aq minta jd guruku kan sha?heeehe…
    pleaseeee….^^

  12. lambang Tuesday, 22 March, 2011 at 09:45

    saya pengen belajar kesana.

  13. 'afaaf Monday, 25 April, 2011 at 00:25

    inspiring mb blog nya,,
    syukron

  14. NathaleiyaR Sunday, 27 December, 2015 at 19:11

    WAAAH kuliah di Wasedaa?

    • Reisha Tuesday, 29 December, 2015 at 06:25

      Dulu😀 Udah lulus dan balik ke Indonesia tahun 2013🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: